Despre carte
De ce unii manageri reusesc sa gestioneze cu incredere si usurinta situatii diverse? Secretul lor consta, printre altele, in capacitatea de a fi un bun negociator. Arta negocierii in afaceri este un material util pentru orice lider sau manager care are nevoie de strategii si de idei practice pentru a le aplica in conducerea si derularea unei negocieri.

Pentru o negociere de succes, aptitudinile si tehnicile de baza ale maestrului negociator prezentate in lucrarea de fata sunt esentiale pentru rezolvarea conflictelor, pentru conducerea conversatiilor dificile, pentru apararea in fata unui adversar competitiv sau pentru negocierea unei afaceri bune. Tehnicile si recomandările autorilor pot fi utilizate atat în negocierea formală, cat si in cea de rutina. Intr-o negociere este necesar sa iti clarifici propriile obiective, sa inlocuiesti impulsivitatea cu un plan rational si sa incerci optimizarea rezultatelor si a relatiilor.

Arta negocierii in afaceri cuprinde numeroase instrumente utile in procesul negocierii, care va vor ajuta sa stapaniti cu maiestrie orice situatie de negociere. Volumul include si un instrument de autoevaluare precum si alte resurse folositoare.

Despre autori
Roy J. Lewicki este de peste 40 de ani profesor emerit la Facultatea de Afaceri Max M. Fischer, Universitatea Ohio. Este autorul a peste 30 de carti despre negociere, dezvoltarea increderii si managementul conflictelor si desfasoara numeroase seminarii practice privind negocierea si conducerea pentru companii renumite si pentru multe organizatii guvernamentale si nonprofit.

Alexander Hiam este o personalitate polivalenta: artist, scriitor, dar si presedinte si trainer principal la Insights for Training and Development, o companie de training specializata in domeniul abilitatilor de conducere, al solutionarii conflictelor si al strategiei de afaceri. A absolvit Colegiul Harvard si a obtinut diploma de MBA de la Universitatea Berkeley, California.

Veti invata din aceasta lucrare elemente esentiale ale procesului de negociere, precum:

1. Imperativul negocierii
2. Flexibilitatea unui maestru negociator
3. Pregatirea pentru negociere
4. Arta maestrului competitor
5. Insusirea artei de a colabora
6. Deprinderea artei compromisului
7. Insusirea strategiilor de acomodare si evitare
8. Deprinderea procesului puterii si al influentei
9. Stapanirea negocierilor personale
… si multe altele

Date despre carte

Autor: Roy J. Lewicki, Alexander Hiam
Editura: Publica
An aparitie: 2008
Nr. pagini: 384
ISBN: 978-973-88749-6-1

Abonati-va la NEWSLETTER